dinsdag 19 februari 2019

Ziek zijn!

Beste ouder(s),

De voorbije twee weken werkten wij het thema:"Ziek zijn" uit in onze klas. Jules was erg verkouden en moest voortdurend niezen.
We leerden het lied: "Neusje snuiten" aan, ook leerden wij onze neus snuiten via het stappenplan van Jules.

Afbeeldingsresultaat voor stappenplan jules neus
Het stempelen van een zakdoekje,volgens een patroon (=Grote kabouter) en vrij stempelen op een zakdoek (= kleine kabouters) kwam aan bod.
De dokter kwam op bezoek op school, die vertelde ons dat Jules een medicijn moest nemen. Het werden pilletjes.
In de ontdek bak kwamen er pilletjes, We telden erop los.
Ook het maken van pilletjes in zoutdeeg en het tekenen en stempelen van pilletjes was een activiteit deze week.
Verder leerden we ook het lied: "Hatsjoem" van Jules kennen en het verhaal van Zaza speelt doktertje werd verteld.
Op maandag zijn we gestart met het thema: "Clown"

Belangrijke mededelingen: 

-Jullie kregen zonet een CLB mail die ik voor hen naar jullie doorstuurde. Via deze weg laat ik jullie weten, dat de contactmomenten van het clb niet meer plaatsvinden OP school, maar dat jullie zelf een afspraak moeten maken met het clb, (zie uitleg mail).Wij als school hebben hier geen inspraak in.
-In het heen- en weerschriftje van uw 1ste kleuter kan je een CLB brief terugvinden. Is het mogelijk om die vragenlijst zo snel mogelijk in te vullen. Uiterlijk tegen  maandag 25 februari 2019.
-Op vrijdag 1 maart vieren we opnieuw carnaval op school, Jullie mogen uw peuter/kleuter verkleden. Graag vraag ik om uw kind geen kostuums uit één stuk of een Onesie aan te trekken. Confetti houden we ook voor thuis. 
-Gelieve uw  kind GEEN chocolade koeken mee te geven naar de klas. Hou de chocoladekoeken a.u.b voor thuis of in het weekend. Met het zonnige weer op komst wordt dit anders onbegonnen werk. Bedankt voor jullie begrip!
-Na de krokusvakantie starten er 2 nieuwe peuters, onze klas telt dan 21 peuters/kleuters. Ook juf Lore komt onze meer uurtjes helpen en hier zijn we super blij mee. 
-Schoolfeest op zondag 28 april 2019 meer uitleg volgt nog!

Groetjes juf Ineke